Грейпфрут
citrus paradisi
citrus paradisi
Грейпфрут (Citrus × paradisi) — цитрус тұқымдасына жататын жемісті ағаш, алғаш рет 18-ғасырда Барбадоста апельсин мен памеланың табиғи гибриді ретінде пайда болған. Оның эфир майы жеміс қабығынан суық сығымдау әдісімен алынады және парфюмерия мен косметологияда кеңінен қолданылады. Грейпфрут майының хош иісі — балғын, сергіткіш, сәл ащылау, жемісті-цитрусты сипатқа ие, бұл оны хош иіс композицияларына жеңілдік пен сергектік беру үшін таптырмас ингредиентке айналдырады. Сонымен қатар, грейпфрут эфир майы ароматерапияда энергияны арттыру, көңіл-күйді жақсарту, стресс пен шаршауды азайту үшін пайдаланылады.
Нота: top.
Арома типі: citrus.
Арома профилі:
цитрусты, тәтті, жарқын, және қышқылдау.
Үйлесімді: лимон мен басқа да цитрустар.
Эфир
Ғылыми атауы: citrus paradisi.
Өсімдік бөлігі: қабығы.
Экстракция: салқын сығу.
Май сипаты: қызғылт-сары сұйықтық.
Медия
Bibliography
Listening to Scent: An Olfactory Journey with Aromatic Plants and Their Extracts. Jennifer Peace Rhind. 2014. Singing Dragon.
The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils: The Complete Guide to the Use of Oils in Aromatherapy and Herbalism. Julia Lawless. 1995. Element Books.
Perfume and Flavor Materials of Natural Origin. Steffen Arctander. 1962. Allured.
Images: Wikimedia Commons.